Itsetuntemuksen ihme

Syvällinen itsensä tunteminen avaa ovet oman itsen ja elämän ymmärtämiseen. Se, että ymmärrämme elämäämme ja itseämme, on edellytys onnellisen elämän rakentamiselle.

[expand title=”Lue lisää” id=”sulje-1″]

Kun tunnet itsesi, pystyt hyväksymään itsesi ja elämän sellaisena kuin se on. Opit muuttamaan ne asiat ja tilanteet, joihin sinun on mahdollista vaikuttaa, saavutat sisäisen rauhan ja onnellisuuden tilan.

Vidovalo-HAPI-Joona-Kotilainen-1200px-28

Löydät tasapainon ja rauhan riippumatta siitä, mitä elämässäsi kulloinkin tapahtuu. Onnellisuus on sisäinen tilasi, josta käsin kohtaat ulkoisen maailman. Lopulta ulkoinen maailma alkaa heijastaa yhä enemmän sinun sisäistä tilaasi, onnellisuutta. Itsensä syvällinen tunteminen vaatii kovaa työtä, mutta se on sen arvoista. Ponnistelujesi myötä maailma alkaa avautua sinulle uutena ja kauniina, ennen kokemattomana ja ihmeitä täynnä olevana.

Oivallusten polku

WP_20150216_014En voi luvata, että elämäsi muuttuisi kuin taikaiskusta toiseksi heti, kun olet kuullut sanan itsetuntemus! Et voi suoraan hypätä tähän tasapainon, voiman ja ilon tyyssijaan, josta minä tänä päivänä elämääni elän. Itsetunemuksen salaisuus piilee tiedotamisessa. Sinun on oivallettava itsessäsi tietoisuus,jokaolet ja alettava elää tiedostavaa elämää. Kulkiessasi kohti tietoista elämää, Sinun on edettävä askel askeleelta. Eteneminen tapahtuu oivalluksien kautta, samaan tapaan kuin opit lapsena lukemaan. Muistatko ajan, jolloin kirjaimet olivat pelkkiä koukeroita? Sitten yhtenä päivänä opit näkemään kirjaimet uudella tavalla ja oivalsit sanat. Opit lukemaan. Samalla tavalla itsetuntemuksen myötä opit näkemään itsesi ja koko elämän uudella tavalla. Ja juuri se muuttaa elämäsi takuuvarmasti. Muista, että minä en luule, vaan tiedän. Olen kokenut sen ja elän uudessa maailmassa!

Kukaan ei voi tulla tietoiseksi puolestasi

Kun etsit vastauksia itseesi ja elämääsi, kohtaat matkallasi varmasti paljon erilaisia auttajia ja menetelmiä. Näistä on Sinulle varmasti hyötyä, mutta en voi riittävästi painottaa sitä tosi asiaa, että kukaan ei voi tulla tietoiseksi sinun puolestasi. Eli mitä tahansa apua saatkin, Sinun on itse oivallettava totuus, jota olet etsimässä.

Jos esimerkiksi koet, että sinulla on huono itsetunto, kukaan ei voi parantaa sitä millään keinolla, jollet itse oivalla huonon itsetuntosi taustalla olevia syitä. Saattaa jopa olla niin, että et alkuunkaan edes tiedosta, että Sinulla on huono itsetunto. Silloin Sinun on ensin tultava tietoiseksi huonosta itsetunnostasi ja sen jälkeen Sinun on tultava tietoiseksi huonon itsetuntosi syistä. Voit todella eheyttää kaiken itsessäsi, mutta vain tiedostamalla sen itse.

DSCN1447

Siis jos joku tarjoaa Sinulle helpolta tuntuvia ratkaisuja, jotka hän tekee puolestasi, ole kriittinen, sillä jollet itse tiedosta tapahtumassa olevaa muutosta itsessäsi, muutos ei tapahdu Sinulle. Asia on hyvin yksinkertainen. Jos mietit, että onko kukaan koskaan voinut ottaa askeltakaan puolestasi, ymmärrät mitä tarkoitan. Kaikki askeleet tulee ottaa itse. Samalla tavalla toimii muutos elämässä itsetuntmuksen avulla. Jokaisen tiedostamiseen johtavan askeleen otat aina itse. Juuri tämä tekee itsetuntemuksesta niin haasteellisen ja juuri tämän vuoksi monet menetelmät eivät toimi kaikilla ihmisillä samalla tavalla. Jos muistat tämän, et voi eksyä polultasi.

Tarvitset muutokseen

 • WP_20151018_007 1 (2)Motivaation ja omaa panosta
 • Uskoa muutoksen mahdollisuuteen
 • Avoimen mielen ottaa vastaan uusia näkemyksiä elämästä ja itsestäsi
 • Rohkeutta kohdata itsesi
 • Sitkeyttä
 • Tietoa siitä, mitä itsetuntemus on
 • Työvälineitä muutoksen toteuttamiseen
 • Käytännön harjoitusta
 • Luotettavan oppaan näyttämään tietä

Sulje
[/expand]


Mitä itsetuntemus on?

Itsetuntemus on valtavan laaja käsite ja kattaa sisälleen lopulta koko elämäsi. Me kaikki olemme kiinnostuneita itsestämme ja ominaisuuksistamme.

[expand title=”Lue lisää” swaptitle=”Sulje” trigpos=”below”]

Tutkimme innokkaasti millaisia olemme. Olemmeko ulos- vai sisäänpäin suuntautuneita? Missä olemme lahjakkaita? Millaisilta vaikutamme ja näytämme muiden silmissä? Millaisella luonteella olemme varustettuja? Monet erilaiset kartoitusmenetelmät auttavat meitä tässä itsemme tuntemisessa. Näitä menetelmiä ovat esimerkiksi erilaiset luonnetestit tai persoonallisuutta muuten määrittävät menetelmät.

OinasMonet aloittavatkin itsetuntemuksen matkan juuri tästä. Tällä tavalla saatu tieto on mielenkiintoista ja hyödyllistä, mutta se ei vielä auta sinua ratkaisemaan kaikkia haasteita elämässäsi. Nämä menetelmät oikeastaan yrittävät määritellä millainen on ulkoinen fyysinen olemuksesi sekä millainen olet luonteeltasi. Kutsunkin näitä osia itsemme kohtalaisenpysyviksi rakenteiksi, jotka määräävät tapaamme olla osana elämää. Näitä pysyviä rakenteita itsessämme emme pysty rajattomasti muuttamaan, vaan meidän on vain opittava tuntemaan ja hyväksymään ne.

 

Mieli eli sisäinen minuutemme

Pysyvämpien rakenteiden lisäksi meillä on koko ajan muovautuvat ja muuttuvat osat eli tunteet ja ajatukset, jotka yhdessä muodostavat meidän mielemme eli sisäisen minuutemme. Luonteemme ja luontaiset ominaisuutemme eivät vaikuta elämäämme niin paljon kuin yleensä luulemme, vaan sen tekee mielemme. Mielessä on siis sekoitus tunteita, asenteita, uskomuksia ja kaiken aikaa virtaavia ajatuksia. Tuo mielen sisältö on muodostunut hitaasti syntymästämme saakka vuorovaikutuksessa oman pysyvän luontomme ja ympäristömme kanssa.

Mieli on valtavan laaja, sisältäen alitajuisen ja tietoisen, menneen, nykyisyyden ja tulevan. Mielemme on kytkeytynyt tiiviisti fyysiseen kehoomme aivojen ja hermoston kautta. Ajatukset ilmenevät päässämme ja tunteet ilmenevät kehomme reaktioiden kautta. Mielemme yhteys kehoomme on niin vahva, että se pystyy muovaamaan jopa fyysistä kehoamme. Sekä tunteet että ajatukset vaikuttavat fyysiseen hyvinvointiimme. Tunteet jopa säilyvät tiedostamattomina kehossamme. Mielemme kulkee mukanamme mihin ikinä menemmekin. Se vaikuttaa huomaamattamme kaiken aikaa siihen, kuinka koemme maailman ja itsemme. Yleensä emme ole tietoisia mielestämme, vaan olemme vakuuttuneita siitä, että kaikki kokemamme on lähtöisin ulkoisesta maailmasta ja heijastaa ehdotonta todellisuutta. Siksi yritämme aina muuttaa maailmaa ja muita ihmisiä. Useimmat meistä huomaavat ennemmin tai myöhemmin sen olevan tuloksetonta. Silloin voi olla juuri oikea hetki pysähtyä ja alkaa tutustua itseen uudella tavalla.

Itsetuntemuksen työkalut

Kun alamme tutustua itseemme, käännämme katseemme sisäänpäin. Yksinkertaistetusti itsetuntemuksessa alamme tutustua omiin tunteisiimme ja ajatuksiimme ja siihen, kuinkamedtoijane vaikuttavat elämäämme. Se, mitä alat muovata itsetuntemuksen avulla uudenlaiseksi, ovat tunteesi, ajatuksesi, uskomuksesi, asenteesi, jne. Se tapahtuu tiedostamalla. Tietoiseksi tuleminen on itsetuntemuksen A ja O. Tietoiseksi tulet tarkkailemalla itseäsi ja elämääsi. Tarkkailemaan opit läsnäololla ja meditaatiolla. Toisin sanoen alat tarkkailla millaisilla tunteilla, asenteilla, uskomuksilla ja kaiken aikaa virtaavilla ajatuksilla sinun mielesi on täyttynyt ja kuinka ne ovat kytkeytyneet kehoosi ja kuinka tämä kaikki vaikuttaa elämääsi.

 

Salainen viisautesi; ydinminäsi

Meidän kaikkien on haasteellista oppia tuntemaan oma mielemme. Sen oppiminen vaatii asennemuutosta ja uusia oivalluksia, tietoa ja harjoitusta. Tähän minä voin antaa sinulle apua tarjoamillani palveluilla. Vähitellen tulet löytämään itsestäsi sen, minkä minäkin olen löytänyt: persoonallisen luonteen ja mielesi muodostavan muuttuvan jaailahtelevan minäsi sekä tarkkailevan vakaan ydinminäsi. Siirryt vähitellen elämään elämääsi ammentaen voimasi vakaasta ydinminästäsi; sisäisen tasapainon lähteestäsi käsin. Opit kuinka selvitä haasteista niin konkreettisessa elämässäsi kuin ihmissuhteissasikin. Saavutat rauhan ja tasapainon, riippumatta siitä, mitä elämässäsi tapahtuukin.

Tässä on lyhykäisesti kaikki mitä tarvitset. Itsensä tuntemaan oppiminen on hauskaa ja se on hyvin kiinnostavaa, innostavaa ja palkitsevaa. Muutut ihmisenä vähitellen tasapainoiseksi, positiiviseksi, myötätuntoiseksi, rakastettavaksi ja onnelliseksi. Ongelmat elämässäsi muuttuvat haasteiksi, jotka auttavat kasvamaan.

Voit aloittaa itsetuntemuksen matkasi sieltä, missä olet juuri nyt. Tule, niin katsotaan yhdessä, mikä on sinun seuraava askeleesi.

Sydämellä Tarja

 

[/expand]


Mikä ihmeen Tarot?

Tarot on korttijärjestelmä, jonka avulla voit oppia olemaan kosketuksissa omaan sisäiseen viisauteesi. Taroteilla voi tehdä tulkintoja ja hahmottaa elämän suuntaviivoja ja ennakoida tulevia tapahtumia. Taitava tulkitsija voi antaa sinulle hämmästyttävän tarkan kuvan sinun elämäntilanteestasi.

[expand title=”Lue lisää” swaptitle=”Sulje” trigpos=”below”]

IMG-20160309-WA0030 (2)IMG-20160309-WA0046 (2)

Tarot-korttipakassa on 78 korttia ja se sisältää, kuten tavallinenkin korttipakka, 4 maata, joissa on kussakin

 • 10 numerokorttia
 • 4 kuvakorttia eli 16 Hovikorttia

Lisäksi Tarot-pakassa on

 • 22 arkkityyppistä hahmoa esittävää korttia eli Suurten Salaisuuksien korttia

Tarotit sisältävät paljon symboliikkaa ja niiden antama tieto perustuukin mm. juuri alitajunnan ja kollektiivisen symbolikielen yhteyteen.

Oma kokemukseni

WP_20160618_002 (2)Olen käyttänyt ja opiskellut Tarot-järjestelmää jo vuodesta 2000. Tarot-kortit ovat hauska ja todella inspiroiva tapa oppia elämästä ja itsestään. Jo ensimmäisillä tulkintakerroilla ne antavat vihjeitä ja ohjausta. Ihaninta on, että niiden sisältämä symbolinen tieto on kuitenkin loputon ja voimme ammentaa viisautta aina vain syvemmiltä tasoilta, mitä enemmän Tarotien maailmaan perehdymme. Ne ovat kuin portaat, joiden avulla voi nousta Itsen ytimeen saakka.
27032010694

Tulkintoja aloitin tekemään 2001 ja ensimmäiset kurssit vedin vuonna 2005. Olen tehnyt tuhansia tulkintoja ja opettanut siis jo vuosia korttien käyttöä ja yhä edelleen teen uusia oivalluksia Tarotin sisältämän viisauden käytöstä itsemme ja elämämme ymmärtämiseen. Tulkinnassa ja kursseilla sinulla on mahdollisuus astua Tarotien mielenkiintoiseen maailmaan!

Tarotien historia

Tarotien alkuperä on hyvin hämärä ja siitä on esitetty monia väitteitä. Vaikuttaa siltä, että ne ovat kulkeneet vuosituhansien ajan sivistyksen ja kulttuurin kehityksen mukana salaisen tiedon ja korkeampien salaisuuksien säilyttäjien matkassa. Tarotien syntypaikaksi on esitetty Intiaa, Kiinaa ja Egyptiä (Vanhan valtakunnan aika 2500 eKr. Mysteerikoulut) Ympäri maailmaa on löydetty Tarotiin viittaavaa symboliikkaa. Tarot on siis ikivanha oppi. Eurooppaan Tarotin arvellaan tulleen arabialaisten kautta 900-luvulla. Ensimmäiset kirjalliset maininnat Taroteista Euroopassa ovat peräisin vuodelta 1379. Tarot-kortit ovat pohjana myös meidän tuntemille tavallisille pelikorteille. Kortteja on alusta asti käytetty niin pelaamiseen kuin ennustamiseenkin ja henkisen viisauden kohottamiseen. Aikojen kuluessa ja etenkin lähimenneisyydessä on tehty hyvin monenlaisia ja näköisiä Tarot-kortteja, kun Tarotit ovat alkaneet kiinnostaa ihmisiä uudelleen, uuden ajan saapumisen myötä.

Tarot, henkisen psykologian pitkä oppikurssi

Vidovalo-HAPI-Joona-Kotilainen-1200px-6Tarot-kortteihin näyttää kätkeytyvän koko ihmisen olemassaolon ja sielun kehityksen salaisuudet. Tarot on oikein käytettynä kuin henkisen psykologian pitkä oppikurssi. Tarot-korteilla on mahdollisuus saada yhteys salattuun, viisaaseen ja objektiiviseen puoleen itsessään. Näin pystyy ammentamaan sisäistä viisauttaan oman päivätajuntansa ulottuviin ja saamaan tietoa elämässä vaikuttavista energioista. Se voi auttaa oivaltamaan elämän tämän hetken haasteet uudella tavalla, ja löytämään siten avaimet itsensä ja elämänsä muutoksiin. Tarot ei ole taikatemppusarja, josta voisi ilman omaa panosta ottaa kuin valmiina tarjottuna ohjeet ja neuvot vaikeuksiin. Tarotien kanssa työskennellessä on tärkeää olla motivoitunut itse työstämään omaa persoonaansa ja omata usko siihen, että me emme ole oman elämämme avuttomia uhreja vaan sen luojia.

Kuinka Taroteja voi käyttää

Kuka tahansa riittävästi kiinnostunut ja innostunut voi oppia käyttämään Tarot-kortteja itsetuntemuksen syventäjänä ja oman elämänsä ymmärtämiseen. Jos itsellä ei ole kiinnostusta tai aika ei riitä syvälliseen perehtymiseen, saa taroteista paljon apua ottamalla valmiin tulkinnan asiantuntevalta tulkitsijalta. Tosin myös tulkinnassa käynti on antoisampaa, kun itse ymmärtää korttijärjestelmää. Tarotien käyttö ei ole pelottavaa tai vaarallista! Ainoa, mitä sinulle voi tapahtua, on itsetuntemuksesi lisääntyminen. Varmaa on, ettet menetä mitään, vaan olet yhtä kokemusta rikkaampi! Tarvitset vain vastaanottavaisuutta ja avoimen mielen.

Lämpimästi suositellen Tarja

[/expand]


Mitä on kehotietoinen venyttely?

Niin kuin monet asiat elämässäni, myös kehotietoinenvenyttely tuli elämääni kuin huomaamattani.

[expand title=”Lue lisää” swaptitle=”Sulje” trigpos=”below”]

 Olen harrastanut hathajoogaa jo vuodesta 2001 asti. Vuosina 2002–07 vedin myös omaa joogaryhmää soveltaen, ryhmä oli jooga a´la Tarja. Lopetettuani ryhmät jatkoin omaa harrastustani. Huomasin, että vähitellen vuosien myötä lakkasin noudattamasta orjallisesti asanoita, ja siirryin yhä enemmän kuuntelemaan omaa kehoani.

WP_20160701_14_21_30_Pro (2)

Pian huomasin tekeväni venytyksiä hyvin pienillä liikkeillä, äärimmäisen tarkasti kehoani kuunnellen. Liikkeet kohdistuivat tarkasti pienelle alueelle, kuten olkapään niveleen ja tuntuivat hyvin syvällä lihaksissa. Kun kuuntelin kehoani huolellisesti, minusta alkoi tuntua, että kehoni ohjaa liikettä itsestään, ilman mieltäni, lihasten jännitysten ja kireyksien mukaan. Venyttelyn jälkeen oloni oli rentoutunut ja virkistynyt ja elinvoimainen. Aivan kuin kehoni olisi sanonut minulle: kiitos, että kuuntelet minua suorittamisen sijaan.

Elämän antama lahja

WP_20160701_14_19_33_ProOlen nyt itse harjoittanut kehotietoistavenyttelyä muutaman vuoden ajan, ja todennut sen olevan todella suuri lahja. Olen aina vierastanut ryhmissä tehtyjä liikuntasuorituksia, koska niissä olin väistämättä ohjattuna tehnyt liikkeitä, jotka eivät todellisuudessa tuntuneet kehossani hyvältä. Oletko joskus kokenut ohjatuissa ryhmissä samaa? Jos olet, niin haluan nyt jakaa löytämäni kehotietoisenvenyttelyn lahjan sinun kanssasi! katso video

Venyttelyn sisältö ja tarkoitus

Venyttelyssä käymme rauhallisesti läpi koko kehon. Keskitymme aina yhden nivelen lihasten tuntemuksiin kerrallaan. Näin opimme tunnistamaan sisäisesti lihaksemme ja sen, mihin ne ovat kiinnittyneet ja mihin niiden liike vaikuttaa. Parasta tässä venyttelyssä on se, että sinun ei tarvitse osata mitään eikä oppia mitään muuta kuin kuuntelemaan tarkasti omaa kehoasi.

WP_20160701_14_18_10_Pro

Liikkeet ovat helppoja ja ainoan oikean tavan tehdä ne sanelee oman kehosi viisaus. Jos kuuntelet sitä, et voi tehdä mitään väärin, vaan annat kehosi vähitellen lisätä joustavuuttaan hyvin miellyttävästi. Samalla kun opettelet kuuntelemaan kehoasi, teet mielenkeskittämisharjoitusta, mikä vastaa meditaatioharjoitusta. Saat kaksi hyvää samalla kerralla ja olo on jälkeenpäin sen mukainen!

Opittuasi kehotietoisenvenyttelyn taidon, voit aamuisin tehdä 5 minuutin venyttelyn, joka lataa päivääsi joustavuutta ja virkeyttä! Viikoittaisella harjoituksella saat kokonaisvaltaisen, lempeän huollon kehollesi ja tervetulleen hiljentymisen session mielellesi yhdellä kertaa!

Lämpimästi suositellen Tarja

[/expand]


Mitä meditaatio on?

Meditaatio on vaikea määritellä yksiselitteisesti. Siitä tuskin on yhtä oikeaa määritelmää olemassakaan. Sen vuoksi haluankin valottaa meditaatiota siltä kannalta, kuinka olen sen itse oivaltanut ja kuinka olen sen kokenut auttaneen minua omassa kasvussani.

[expand title=”Lue lisää” swaptitle=”Sulje” trigpos=”below”]

Kutsu sisäänpäin

Minä aloitin tutustumisen meditaatioon vuonna 2000. Joku sisälläni kuiski minulle, että minun pitäisi katsoa sisäänpäin. Tiesin selvästi, että kehotus oli todellinen, vaikka en ollenkaan tuolloin ymmärtänyt, kuinka sisäänpäin katsotaan. Sitten kun tutustuin joogaan, myös meditaatio tuli käsitteenä tutuksi.

Ymmärsin, että juuri meditaatio oli sisäänpäin katsomista ja päätin ottaa selvää siitä, kuinka meditaatiota harjoitetaan. Yritin opiskella kirjoista erilaisia tapoja meditoida, mutta en ymmärtänyt ohjeista yhtään mitään. Lopulta päätin vain istua alas ja aloittaa meditaation. Tämä päätös ja siihen sitoutuminen vaikeuksista huolimatta, on muuttanut elämäni.

Suhde maailmaan

Alussa meditaatio on yleensä lähinnä hämmentävä kokemus. Se mitä me koemme, kun istumme tarkoituksella hiljaa itsemme äärelle, on sisäisen maailmamme avautuminen eteemme. Olemme niin tottuneet kokemaan elämän ja maailman itsestämme ulospäin, että kokemus sisäisestä maailmasta meissä itsessämme ei juolahda edes mieleemme. WP_20160701_14_32_19_Pro__highresElämme elämää, jossa MINULLE tapahtuu asioita, jossa MINÄ OLEN suhteessa ihmisiin tai olosuhteisiin. Kun haluamme muutoksia elämäämme, yritämme muuttaa ihmisiä ja vaikuttaa tapahtumien kulkuun. Elämämme on ikuista taistelua olemassa olevia asioita vastaan. Tarkastelemme kaikkea tästä näkökulmasta, koska se tuntuu luonnolliselta. Kukaan ei ole kertonut tai näyttänyt meille, että on olemassa toinenkin tapa.

Sisäisen maailman avautuminen

Kun sitten eräänä kauniina päivänä päätämme ryhtyä syystä tai toisesta kokeilemaan meditaatiota, tulemme ehkä WP_20141116_013tietämättämme avanneeksi oven sisäiseen maailmaan. Alamme hitaasti hahmottaa kehomme sisältäpäin, väistämättä huomaamme ajattelevan mielemme ja tunteemme sekä näiden jatkuvan kiihkeän vuorovaikutuksen toisiinsa. Vähitellen sisältämme paljastuu yhden kokonaisen ihmisen sijaan yksi suhteessa moneen. Tulemme huomaamaan aivan uudenlaisen suhteen: on olemassa yksi selkeä tarkkaileva ja huomioiva MINÄ ja kaikki se, mitä tuo MINÄ voi havaita. Tuo MINÄ havaitsee ehkä ensimmäistä kertaa oman kehonsa sisältäpäin. Se voi tulla tietoiseksi ajatuksistaan, jotka kurittomasti ja jatkuvana virtana kiitävät ohi. Se voi niin ikään havaita tunteensa – MINÄ havaitsee surun itsessään, sen sijaan, että kokisi olevansa itse surullinen. MINÄ, joka havaitsee kaiken, on ydinolemuksemme, ns. korkeampi minämme.

Sisäisen elämänlähteen oivaltaminen

Tämä sisäisen maailman hämmästyttävä paljastus avaa meille oven todellisen muutoksen äärelle. Kun tulemme tietoiseksi siitä, että meillä voi olla suhde itsemme osiin; kehoomme, ajattelevaan mieleemme ja tunteisiimme, se antaa meille mahdollisuuden oppia tuntemaan itsemme sisältäpäin.

WP_20160624_014

Tämä samainen tietoiseksi tuleminen saa meidät ymmärtämään, että voimme vaikuttaa itsemme osiin. Voimme muuttaa itseämme. Muutosta edeltää ehdoton itsemme hyväksyminen ja rakastaminen sellaisena kuin juuri nyt olemme. Tämä hidas prosessi auttaa meitä lopulta tulemaan eheäksi ja tasapainokseksi ihmiseksi. Eheämpänä ja tasapainoisempana ihmisenä suhteemme ulkoiseen maailmaan alkaa myös muuttua. Emme enää sysää vastuuta elämästämme muille, emme maailmalle tai sen ihmisille, vaan kannamme vastuun itse. Muutumme uhrista oman elämämme valtiaiksi, emme ylimielisesti, vaan hyvin nöyrästi. Sisältämme paljastunut on antanut meidän ymmärtää, että elämämme virtaa meihin sisäisen minämme kautta kaiken elämän tuntemattomasta lähteestä. Me olemme pieni osa suurta kokonaisuutta. Me alamme tuntea elämämme todellisen arvon. Olemme tärkeitä pelkästään siksi, että olemme olemassa. Meillä kaikilla on oma paikkamme täytettävänämme.

Meditaation salaisuus

Meditaation salaisuus piilee siinä, että se pysäyttää meidät tietoisesti itsemme äärelle. Meditaation avulla opimme todella tuntemaan itsemme. Meditaatio tilana on meidän perustilamme, jonka päälle mieli on rakentanut oman panssarinsa. Suurin osa ihmisistä tunnistaa meditoineensa joskus, kun aiheeseen aletaan tutustua. Kun rentoutuneina katsomme takkatulta tai kaunista auringonlaskua, olemme yhtäkkiä rauhan tilassa, meditaatiossa.

227

Olomme on autuas ja pyyteetön yhtä aikaa. Voimme ammentaa voimaa elämäämme näistä hetkistä. Ero näiden luonnollisten hetkien ja sen meditaation välillä, jolla lähestymme elämämme muutosta, on siinä, mihin sisäinen minämme keskittää huomionsa. Kun huomio keskittyy omaan persoonaan, muutoksen ihme alkaa tapahtua.

Monen vuoden kokemuksen kannustamana suosittelen kokeilemaan.

Tarja

[/expand]