Itsetuntemuksen ihme

Syvällinen itsensä tunteminen avaa ovet oman itsensä ja elämän ymmärtämiseen. Se, että ymmärrämme elämäämme ja itseämme, on edellytys onnellisen elämän rakentamiselle. Kun tunnet itsesi, pystyt hyväksymään itsesi ja elämän sellaisena kuin se on. Opit muuttamaan ne asiat ja tilanteet, joihin sinun on mahdollista vaikuttaa, saavutat sisäisen rauhan ja onnellisuuden tilan.

Vidovalo-HAPI-Joona-Kotilainen-1200px-28

Löydät tasapainon ja rauhan riippumatta siitä, mitä elämässäsi kulloinkin tapahtuu. Onnellisuus on sisäinen tilasi, josta käsin kohtaat ulkoisen maailman. Lopulta ulkoinen maailma alkaa heijastaa yhä enemmän sinun sisäistä tilaasi, onnellisuutta. Itsensä syvällinen tunteminen vaatii kovaa työtä, mutta se on sen arvoista. Ponnistelujesi myötä maailma alkaa avautua sinulle uutena ja kauniina, ennen kokemattomana ja ihmeitä täynnä olevana.

Oivallusten polku

WP_20150216_014En voi luvata, että elämäsi muuttuisi kuin taikaiskusta toiseksi heti, kun olet kuullut sanan itsetuntemus! Et voi suoraan hypätä tähän tasapainon, voiman ja ilon tyyssijaan, josta minä tänä päivänä elämääni elän. Itsetunemuksen salaisuus piilee tiedostamisessa. Sinun on oivallettava itsessäsi tietoisuus,joka olet ja alettava elää tiedostavaa elämää. Kulkiessasi kohti tietoista elämää, Sinun on edettävä askel askeleelta. Eteneminen tapahtuu oivallusten kautta, samaan tapaan kuin opit lapsena lukemaan. Muistatko ajan, jolloin kirjaimet olivat pelkkiä koukeroita? Sitten yhtenä päivänä opit näkemään kirjaimet uudella tavalla ja oivalsit sanat. Opit lukemaan. Samalla tavalla itsetuntemuksen myötä, opit näkemään itsesi ja koko elämän uudella tavalla. Ja juuri se muuttaa elämäsi takuuvarmasti. Minä en luule, vaan tiedän, sillä olen kokenut sen jo omassa elämässäni ja elän uudessa maailmassa!

Kukaan ei voi tulla tietoiseksi puolestasi

Kun etsit vastauksia itseesi ja elämääsi, kohtaat matkallasi varmasti paljon erilaisia auttajia ja menetelmiä. Näistä on Sinulle varmasti hyötyä, mutta en voi riittävästi painottaa sitä tosi asiaa, että kukaan ei voi tulla tietoiseksi sinun puolestasi. Eli mitä tahansa apua saatkin, Sinun on itse oivallettava totuus, jota olet etsimässä.

Jos esimerkiksi koet, että sinulla on huono itsetunto, kukaan ei voi parantaa sitä millään keinolla, jollet itse oivalla huonon itsetuntosi taustalla olevia syitä. Saattaa jopa olla niin, että et alkuunkaan edes tiedosta, että Sinulla on huono itsetunto. Silloin Sinun on ensin tultava tietoiseksi huonosta itsetunnostasi ja sen jälkeen Sinun on tultava tietoiseksi huonon itsetuntosi syistä. Voit todella eheyttää kaiken itsessäsi, mutta vain tiedostamalla sen itse.

DSCN1447

Siis jos joku tarjoaa Sinulle helpolta tuntuvia ratkaisuja, jotka hän tekee puolestasi, ole kriittinen, sillä jollet itse tiedosta tapahtumassa olevaa muutosta itsessäsi, muutos ei tapahdu Sinulle. Asia on hyvin yksinkertainen. Jos mietit, että onko kukaan koskaan voinut ottaa askeltakaan puolestasi, ymmärrät mitä tarkoitan. Kaikki askeleet tulee ottaa itse. Samalla tavalla toimii muutos elämässä itsetuntmuksen avulla. Jokaisen tiedostamiseen johtavan askeleen otat aina itse. Juuri tämä tekee itsetuntemuksesta niin haasteellisen ja juuri tämän vuoksi monet menetelmät eivät toimi kaikilla ihmisillä samalla tavalla. Jos muistat tämän, et voi eksyä polultasi.

Tarvitset muutokseen

  • WP_20151018_007 1 (2)Motivaation ja omaa panosta
  • Uskoa muutoksen mahdollisuuteen
  • Avoimen mielen ottaa vastaan uusia näkemyksiä elämästä ja itsestäsi
  • Rohkeutta kohdata itsesi
  • Sitkeyttä
  • Tietoa siitä, mitä itsetuntemus on
  • Työvälineitä muutoksen toteuttamiseen
  • Käytännön harjoitusta
  • Luotettavan oppaan näyttämään tietä

Palaa takaisin