Oppilas ja opettaja ovat aina paikalla

Seuraavan tarinan elävästä elämästä tarjoaa teille TietoisuusTarot kurssille osallistunut Juhani Lehto. Kiitän Juhania siitä, että saan jakaa tämän teidän kanssanne. Kirjoitus valaisee hienosti, kuinka muutama oivallus saattaa liikkeelle kokonaisen muutosvyöryn. Samalla se on antanut minulle vahvistusta opetuksieni merkityksellisyydestä oivallusten avaajana. Juuri näin toivon kaiken tekemäni työn auttavan jokaista omalla polullaan. Vastaukset todella ovat valmiina oppilaassa itsessään. Jos oppilas on valmis, hän näkee kuun, jota opettaja osoittaa ja oppilas muuttuu itse opettajaksi.

Tuuli, vesi, tuli ja maa

Ajatukset, tunteet, tahdonvoima ja fyysinen energia

Pitkän aikaa istuin sohvallani uhriutumassa. Syytin universumia itseluomastani häkistä, koska ajattelin että sen pitäisi antaa minulle jotakin, mitä tahansa, päästäkseni elämässä eteenpäin, vaikka en edes itse tiennyt mitä halusin. Juuri tästä syystä mitään ei voinut tapahtua. Viimein päätin mennä suuntaan, mistä oli vihjattu minulle aikaisemmin, mutta minkä olin jo hylännyt. Päätin aloittaa Tarot-kurssin.

Kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu. Minun tapauksessani hän oli Tarja Arffman Elämäntaito Vidovalosta. Tarjan opetuksen avulla aloin ymmärtää olevani itse vastuussa siitä, mitä haluan luoda elämässäni. Aloitin miettimällä mitä oikeasti haluan tehdä ja mitä kykyjä minulla on. Pian ymmärsin, että pidän luonnossa oleskelusta ja eläinten kanssa toimimisesta. Minulla on myös tahdonvoimaa oppia uusia, hyödyllisinä pitämiäni taitoja.

Kun yrität löytää elämäsi tarkoitusta, ensimmäisenä sinun pitää ajatella, että mitä todella haluat. Tämä on Ilman energiaa, ajatukset. Tiesin nyt mitä tahdon ja yhdistin sen siihen, mitä voisin tehdä työkseni. Löysin koulun missä opetetaan kuinka luoda palveluita luonnon parissa; tämä tarkoittaen esimerkiksi retkeilyä, vaellusta ja muiden opastamista samaan. Sain myös ajatuksen, että minun pitäisi muuttaa lähemmäksi kyseistä koulua, jotta kustannukseni olisivat riittävän alhaiset opiskelua varten.

Seuraava luomiseen tarvittava energia on Vesi, tunteet. Ne vahvistavat sen, että todellakin haluat tehdä sen, mitä harkitset. Tunsin kiitollisuutta suunnasta, minkä olin löytänyt. Sitten päätin laittaa kaksioni myyntiin, vaikka se ei ollutkaan mennyt kaupaksi aikaisemmin. Tahdoin päästä polkupyörämatkan päähän tulevasta koulustani. Tällä kertaa sainkin asuntoni nopeasti myydyksi. Universumi pani merkille tarpeen, että minun oli muutettava ja miksi näin pitää tapahtua. Se täytti sen, mitä halusin luoda.

Kolmas luomiseen tarvittava energia on Tuli, tahdonvoima. Sitä on käytettävä, jotta voi raivata tieltään mahdolliset esteet matkalla kohti päämäärää. Aloitin tutkimalla miten koulutukseen voi hakea, mitkä ovat vaatimukset ja miten parhaiten voisin täyttää ne. Tarkistin kartasta parhaiten sopivat alueet missä voisin asua opiskellessani. Selvitin miten voin anoa opintovapaata työstäni kahdeksi vuodeksi. Olen myös päättänyt retkeillä läpi kesän saadakseni lisää kokemusta luonnossa liikkumisesta.

Viimeinen energia on Maa, materiaalin maailma, mikä muuttuu sen mukaan miten jo olen sen halunnut luoda; asuntokauppojen paperitöiden hoitaminen, uuden kodin remontoiminen, muuttaminen, polkupyörän sekä tarvittavien retkeilyvarusteiden hankinta ja uusien taitojen opiskelu.

Sinä, joka luet tekstiäni tässä hetkessä, yrittäen löytää tarkoitusta elämällesi ilman oikeaa suuntaa, toivon opettaneeni sinulle jotakin. Ehkä voit seurata polkuani hetkisen aikaa seuraten jälkiäni hiekalla ja luettavaksesi jättämiäni kylttejä tien varressa. Ota niistä se, minkä huomaat sopivan maailmankuvaasi ja ala luoda elämääsi itse, tiedostaen.

Namaskar

Juhani

Linkki Juhanin blogiin

Vastaa